Over ons

Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder uit te bouwen is innoveren een must! Innovatielab Thialf zal ervoor zorgen dat het schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en vooroploopt in het digitale tijdperk.

Innovatielab Thialf is een samenwerking van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD, die gezamenlijk investeren in sportinnovaties voor de topsport, breedtesport en fanbeleving. Innovatielab Thialf zal innovatieprojecten initiëren, uitvoeren en vermarkten in samenwerking met partners uit de sport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Hierbij zal de focus liggen op drie punten:

  • Verbetering van sportprestaties
  • Verbetering van sportbeleving
  • Optimaliseren van sportaccommodaties

Het schaatsen en inline-skaten zullen hierbij de motor zijn voor het realiseren van innovaties.

Uniek aan het Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld en dat Thialf een “living lab” wordt, welke als proeftuin gebruikt kan worden voor partners en klanten.  

Door sportinnovaties in te zetten om schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker te maken wil Innovatielab Thialf het schaatsen en inline-skaten populairder maken in binnen en buitenland en heeft daarbij als ultiem doel om van Thialf de onbetwiste gouden standard van schaatsaccommodaties wereldwijd te maken.

 

  • Innovatiepartners

    Onze innovatiepartners zijn:


    Onze innovatiepartners zijn organisaties uit het bedrijfsleven, de sport, de overheid, het onderwijs of de wetenschap die structureel samenwerken met het Innovatielab Thialf. 

Contactformulier

Heeft u ideeën voor mogelijke sportinnovatie of heeft u vragen waar wij mee kunnen helpen?
Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact