Projectomschrijving

De Talent Experience bestaat uit verschillende kleine testen om onder andere je groeispurt, sprongkracht en lenigheid te bepalen. Deze testen zijn door de Rijksuniversiteit Groningen jarenlang afgenomen bij talentvolle schaatsers tussen de 12 en 18 jaar. Velen van hen hebben nu de nationale top of zelfs de wereldtop gehaald! 

De testresultaten van de talenten die de top hebben gehaald zijn zeer interessant voor aanstormende talenten, zodat ze hun eigen resultaten kunnen vergelijken met die van hun succesvolle voorgangers. Tot op heden is dit echter nog niet mogelijk.

Daarom is Innovatielab Thialf in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen op zoek naar referentiedata voor de verschillende testen binnen de Talent Experience, gebaseerd op de in eerdere jaren gemeten talenten die zich hebben ontwikkeld tot de wereldtop, nationale top of regionale top. Deze referentiedata vormen de basis voor een nieuw te ontwikkelen digitaal platform. Dit digitale platform gaat de tool worden waarmee testresultaten eenvoudig ingevoerd kunnen worden, afgezet worden tegen de referentiedata en direct teruggekoppeld worden naar de sporter. Daarnaast worden de data handig opgeslagen voor inzicht in persoonlijke ontwikkeling van een sporter en voor verder onderzoek naar talentontwikkeling.