Bjorn de Laat

Vanuit een fascinatie voor (top)sport is Bjorn Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Rijkuniversiteit Groningen. Na de specialisatie sport is hij terecht gekomen op Papendal, destijds bij het Innosportlab Papendal. Vanuit deze functie is hij doorgestroomd naar de KNSB, waar hij de functie als Embedded Scientist bij het nationale shorttrack team invult. In deze rol zijn verschillende innovaties toegepast, zoals het real-time timing system, wedstrijd (relay) analyses en logboeken voor de coach. Deze toepassingen zijn gedaan in nauwe samenwerking met kennisinstellingen, het bedrijfsleven en collegae Embedded Scientists.

Interesses
Van jongs af aan draait het leven van Bjorn rond sport, veel in beweging zijn en gemotiveerd raken van sportprestaties. Daarbij is hardlopen voor hem de ideale sport waar hij zijn energie in kwijt kan.

Innovatielab Thialf
Vanuit de gezamenlijke wens om nieuwe innovaties te realiseren werken Innovatielab Thialf en de Embedded Scientists van de KNSB nauw samen. Uit de samenwerking ontstaan nieuwe projecten en innovaties die direct bij de topsport kunnen landen.