Studenten

 • Amilia Aarnink

  Ik zit op de Rijksuniversiteit Groningen en volg de master Sport Sciences. Ik zit inmiddels in mijn eerste leerjaar en loop stage bij Innovatielab Thialf van september 2020 t/m maart 2021.

  Onderzoeksproject: Ik loop stage bij team IKO, dit is een topteam langebaanschaatsen. Ik film 3 keer in de week de ijstrainingen van team IKO. Met behulp van de video’s en de transponders die de schaatsers dragen ga ik kijken naar de slagfrequentie in combinatie met de rondetijden in interval- en duurtrainingen. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Arjen van Gelderen

  Ik zit op de Technische Universiteit Delft en volg de master MSc Mechanical Engineering (2e leerjaar). - Track: Biomechanical Design - Specialisatie: Sports Engineering. Ik loop stage van augustus 2020 t/m januari 2021

  Onderzoeksproject: Onderzoek naar de invloed van ronding en kromming van een schaatsblad op ijs weerstand en bocht karakteristiek voor shorttrack d.m.v. een experimentele testopstelling. Doel en van het project: Experimentele testopstelling en –methode opleveren en valideren. Coach en technische staf van wetenschappelijk onderbouwde feedback en aanbevelingen kunnen voorzien met betrekking tot materiaalkeuzes. Sporters aanknopingspunten en zekerheid kunnen bieden voor persoonlijke materiaalkeuzes. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Berber Bergsma

  Ik volg de master Sport Science op de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit in mijn tweede leerjaar en loop stage van juni 2020 t/m maart 2021.

  Onderzoeksproject: Tijdens mijn stage bij de Nationale Trainingsselectie Shorttrack ondersteun in de staf en studeer ik af op het gebied van trainingsbelasting en herstel. De officiële naam van mijn afstudeerproject is hierbij: How can internal and external training load measurements be used to predict future wellness scores in shorttrack speed skating? Met andere woorden: tijdens mijn stage probeer ik op een wetenschappelijke manier inzicht te krijgen in hoe de atleten zich voelen en hoe verschillende soorten trainingen hier effect op hebben. Vervolgens koppel ik dit terug aan de coach, waarna hij evalueert hoe trainings-ready atleten zijn en wat voor hen de juiste belasting van die dag zal zijn. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Erik Everts

  Ik zit op de Rijksuniversiteit Groningen en volg de master Sport Sciences. Ik zit inmiddels in mijn tweede leerjaar en loop stage van augustus 2020 t/m maart 2021.

  Onderzoeksproject: Ik voer wetenschappelijk onderzoek uit naar het gebruik van sprongtesten ten behoeve van het monitoren van trainingsbelasting. Hierbij is een duidelijke terugkoppeling naar de coach van essentieel belang. Daarnaast onderzoek ik hoe de optimale wedstrijd warming-up vormgegeven moet worden door op praktische wijze relevante data te verzamelen.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Esther de Coo

  Ik volg de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Dit is mijn eerste leerjaar. Ik loop stage van juni 2020 t/m juni 2021.

  Onderzoeksproject: Coach in control. Dit onderzoek gaat over de relatie tussen de belastbaarheid van de schaatser en de verwachte belastbaarheid van de coach. Hierbij wordt in een periode van 9 weken de trainingsbelasting verzameld. Voor en na deze 9 weken zijn verschillende testen bij de schaatsers uitgevoerd waaronder een wingate test, sprongtesten en een VO2max test. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Manon Spruit

  Ik zit op de school Thomas More (B) en volg de opleiding Sport & Bewegen. Ik zit inmiddels in mijn derde leerjaar en loop stage bij Innovatielab Thialf van september 2020 t/m mei 2021.

  Onderzoeksproject: Trainingsdata. Rondentijden, snelheid, hartslag. Zomaar een paar bronnen van data die we kunnen verzamelen tijdens een ijstraining. Hoe koppelen we dit praktisch en effectief terug naar de sporter en de coaches, zodat het verzamelen van deze data een meerwaarde wordt in je training.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Noa Lahuis

  Ik zit op de Hanzehogeschool Groningen en volg de opleiding Sportkunde. Ik zit in mijn vierde leerjaar en loop stage bij Innovatielab Thialf van september 2020 t/m mei 2021.

  Onderzoeksproject: Tijdens mijn stage hou ik me bezig met de marketing en communicatie van Innovatielab Thialf. Ik ga bezig met opstellen van een marketingcommunicatieplan en het hierbij implementeren van een marketingcommunicatiestrategie voor het verbeteren van de zichtbaarheid van Innovatielab Thialf, specifiek in Noord-Nederland. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina

 • Ruben Kemerink

  Ik zit op de Hanzehogeschool in Groningen en volg de opleiding Sportkunde. Ik zit in mijn vierde en laatste leerjaar van de opleiding. Ik loop stage van augustus 2020 t/m mei 2021.

  Onderzoeksproject: Ik ga bezig met de implementatie van een nieuw hersteltestprotocol bij het RTC Noord. Daarnaast ga ik aan de slag met het ontwikkelen van een feedbacktool om relevante data uit de test en uit rondetijden van tempotrainingen terug te koppelen naar de coach en sporters. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Yvon Schreuder

  Ik zit op de Rijksuniversiteit Groningen en volg de master Sport Sciences. Ik zit in mijn tweede leerjaar en loop stage van september 2020 t/m maart 2021.

  Onderzoeksproject: “Onderliggende mechanismen die van invloed zijn op de ontwikkeling van pacing behaviour in het schaatsen”. Pacing behaviour is de manier waarop een sporter zijn energie verdeeld tijdens een race. Dit wordt beinvloedt door een tal van factoren, waaronder ervaring, cognitieve vaardigheden, fysieke ontwikkeling en tegenstanders. Deze factoren ga ik onderzoeken tijdens mijn stage bij het RTC noord shorttrack team.  

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina