Onze innovatiepartners

Onze innovatiepartners zijn organisaties uit het bedrijfsleven, de sport, de overheid en de wetenschap die structureel samenwerken met Innovatielab Thialf.

De KNSB en NOC*NSF zijn innovatiepartners van het eerste uur. Het bedrijfsleven is in januari aangesloten met de Imbema Groep en het Tjongerschans Ziekenhuis. In de filmpjes hieronder wordt de samenwerking met deze bedrijven toegelicht.

 

Alexander Bloemers, directeur Imbema Groep:

"Dit innovatiepartnership geeft de Imbema Groep de unieke kans om in dit oer-Hollandse hart van Nederland te werken aan innovatieve oplossingen en geavanceerde proefopstellingen en klanten, medewerkers en leveranciers te laten meekijken naar onze innovaties.”

Saskia Faber, centrummanager mobiliteit, sport & preventie Ziekenhuis Tjongerschans:

"Innovaties in de (top)sport kunnen leiden tot nieuwe producten en betere zorg voor onze patiënten. Als innovatiepartner hebben we nu de kans om daar vanaf de basis aan bij te dragen"

Koen Lemmink, voorzitter SSIG bestuur, over de samenwerking:

“Van beginner tot Olympisch schaatskampioen, ze zijn allemaal te vinden onder het dak van Thialf. Daarmee is het als proeftuin de ideale plek om onze sportwetenschappelijke kennis in te zetten en tegelijk verder door te ontwikkelen in samenwerking met Innovatielab Thialf”

Auke Damstra, Directeur van Sport Data Valley:

''Met het Sport Data Valley lab willen we sport en wetenschap verbinden op een toegankelijke manier, om sporters, coaches en onderzoekers te helpen meer uit de verzamelde data te halen. In het geval van Thialf kan dat bijvoorbeeld om (schaats)prestaties te verbeteren of blessures te voorkomen.''