Brainstorm Innovatielab Thialf

02 september t/m 19 december 2026

Thialf is hét Schaatshart van de Wereld. Om deze claim meer inhoud te geven en te zorgen dat Thialf “world leading” blijft, is innoveren een must. Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport Noord werken daarom, in samenwerking met de KNSB en NOC*NSF, aan de oprichting van het Innovatielab Thialf.

In de voorbereidende fase was er op 30 augustus een brainstorm sessie met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en de sport. Het doel van de brainstorm sessie was potentiele partners te integreren in het business model van het innovatie lab om daarmee een volwaardig sportinnovator centrum te worden.

Deze inspirerende bijeenkomst straalde uit dat hét schaatshart van de wereld voor velen dé plek is voor sportinnovatie rondom ijs, sportaccommodatie en de schaatssport.

Met dank aan:
Thialf, Topsport Noord, Sportstad Heerenveen, KNSB, NOC*NSF, RevelX, Sport Fryslân, de elfstedenhal, Imbema Groep, MyLaps Experience lab, KPN, Tjongerschans, UMCG/RUG, Clafis, Gemeente Heerenveen, Provincie Fryslân


Vorige pagina