SportUp Boost

De weg van een nieuwe uitvinding of idee naar een rendabel product is vaak lang en gaat gepaard met veel hobbels en weinig financiële middelen. Dit wordt ook wel de "valley of death" van innovaties genoemd. Met het SportUp Boost project willen we jonge wetenschappers, ondernemers en start-ups stimuleren om te ondernemen in de sport en te ondersteunen in hun weg door de "Valley of Death".

Middels de One Single Hub regeling kunnen we samen met vier andere centra het succesvolle SportUp Boost supportprogramma uit België uitrollen over nederland. De vier centra zijn:

• Innovatielab Thialf – Heerenveen - Noord Nederland
• Amsterdam Institute of sport Science (AISS) – Amsterdam – Noord-Holland
• Sport Centrum Papendal – Arnhem – Gelderland
• Stichting Orange Sports Forum – Eindhoven - Noord-Brabant

De opschaling vindt plaats in samenwerking met SportUp Boost België en imec.istart.

SportUP Boost is een programma voor early stage start-ups in de sport en bestaat uit MeetUP events en een BOOST opleidingsprogramma van 3 maanden. Het unieke aan dit pre-accelerator programma is de focus op sport en het grote nationale en internationale sportnetwerk dat achter deze centra staat.

Innovatielab Thialf zal voor de uitvoering van dit SportUP Boost programma de aansluiting vinden met het Noordelijke Start-up ecosysteem en in Thialf een sterker netwerk van sport en ondernemerschap opzetten. Zo helpen we de start-ups verder, maar brengen we ook ondernemend Noord-Nederland in de sport samen. Het programma willen we zo goedkoop mogelijk aanbieden aan de start-ups. Daarom zoeken we partners in de sport, wetenschap en het bedrijfsleven om dit programma mogelijk te maken. In ruil daarvoor bouwen met en voor de partners het sport en ondernemers netwerk waarmee we het Noorden gezonder, gemotiveerder en gelukkiger kunnen maken. Met zo'n programma houden we talent in het Noorden en stimuleren we meer business (en daarmee aanbod) in de sport.

De eerste partners zijn aangesloten en maken het mogelijk om een eerste BOOST programma in oktober uit te voeren. Ben je ook geinteresseerd om hieraan bij te dragen, laat het dan weten via een mail naar Innovatielab@thialf.nl.

Tot slot: Nederland behoort tot de koplopers op het gebied van sporttechnologie en sportinnovaties. De veeleisendheid van topsport en de bijkomende extreme aandacht voor detail maakt topsport, net als ruimtevaart, een kraamkamer voor technologische innovaties. De projectpartners verwachten met het project SportUp Boost NL een enorme boost te kunnen geven aan het startup ecosysteem in Nederland voor de sport om zo meer innovaties door de Valley of Death te laten lopen.