Onze innovatiepartners

Onze innovatiepartners zijn organisaties uit het bedrijfsleven, de sport, de overheid en de wetenschap die structureel samenwerken met Innovatielab Thialf.

De KNSB en NOC*NSF zijn innovatiepartners van het eerste uur. Het bedrijfsleven is in januari aangesloten met het Tjongerschans Ziekenhuis. In de filmpjes hieronder wordt de samenwerking met deze bedrijven toegelicht.

KNSB

 

 

Remy de Wit, Technische directeur KNSB 

"Met deze samenwerking kunnen we ons topsportlandschap nog beter faciliteren. Van de top tot onze Regionale Talentencentra is er nu de mogelijkheid om nog meer data, kennis, onderzoek en ervaring bij elkaar te brengen. Alles om de kans op goud nog groter te maken. De duurzaamheid van het partnership is daarin voor de KNSB een belangrijke voorwaarde."

Sport Science Institute Groningen

Koen Lemmink, voorzitter SSIG bestuur, over de samenwerking:

"Van beginner tot Olympisch schaatskampioen, ze zijn allemaal te vinden onder het dak van Thialf. Daarmee is het als proeftuin de ideale plek om onze sportwetenschappelijke kennis in te zetten en tegelijk verder door te ontwikkelen in samenwerking met Innovatielab Thialf."

Sport Data Valley

Auke Damstra, Directeur van Sport Data Valley:

''Met het Sport Data Valley lab willen we sport en wetenschap verbinden op een toegankelijke manier, om sporters, coaches en onderzoekers te helpen meer uit de verzamelde data te halen. In het geval van Thialf kan dat bijvoorbeeld om (schaats)prestaties te verbeteren of blessures te voorkomen.''