Onze innovatiepartners

Onze innovatiepartners zijn organisaties uit het bedrijfsleven, de sport, de overheid en de wetenschap die structureel samenwerken met Innovatielab Thialf. Ze delen het doel om Innovaties te verwezenlijken ter bevordering van de sportprestaties, sportbeleving of sportaccommodatie.

De KNSB is daarbij Innovatiepartner van het eerste uur. Middels een gezamenlijke innovatieagenda en samenwerking met de Embedded Scientists van de langebaan en de shorttrack wordt gewerkt aan de Innovaties die de topsport naar een nog hoger niveau kan tillen. Sport Science Innovation Groningen is de kennispartner van Innovatielab Thialf. Op de thema's talent, trainingsmonitoring en prestatie wordt sinds 2018 samengewerkt met de kennisinstellingen uit Groningen. 

Sinds 2023 is ook Wetsus aangesloten als Innovatiepartner voor vier jaar. Wetsus is het Europese Centre of Excellence op het gebied van watertechnologie.  Samen met Thialf en Wetsus doet Innovatielab Thialf onderzoek naar duurzamer en beter ijs.

Remy de Wit, Technische directeur KNSB 

"Met deze samenwerking kunnen we ons topsportlandschap nog beter faciliteren. Van de top tot onze Regionale Talentencentra is er nu de mogelijkheid om nog meer data, kennis, onderzoek en ervaring bij elkaar te brengen. Alles om de kans op goud nog groter te maken. De duurzaamheid van het partnership is daarin voor de KNSB een belangrijke voorwaarde."

Prof. dr. Koen Lemmink, voorzitter SSIG bestuur, over de samenwerking:

"Van beginner tot Olympisch schaatskampioen, ze zijn allemaal te vinden onder het dak van Thialf. Daarmee is het als proeftuin de ideale plek om onze sportwetenschappelijke kennis in te zetten en tegelijk verder door te ontwikkelen in samenwerking met Innovatielab Thialf."

Dr. Elmar C Fuch, themacoordinator "Applied Water Physics", over de samenwerking:

"Al het ijs is water, maar niet al het water is ijs. Het lijkt ons mooi om onze kennis in te zetten voor het schaatshart van de wereld"