Over ons

Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder uit te bouwen is innoveren een must! Innovatielab Thialf zorgt ervoor dat het schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en vooroploopt in het digitale tijdperk.

Innovatielab Thialf is een samenwerking van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD, die gezamenlijk investeren in sportinnovaties voor de topsport, breedtesport en fanbeleving. Innovatielab Thialf initieert, voert uit en vermarkt innovatieprojecten in samenwerking met partners uit de sport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Hierbij ligt de focus op drie thema's:

  • Verbetering van sportprestaties
  • Verbetering van sportbeleving
  • Optimaliseren van sportaccommodaties

Het schaatsen en inline-skaten zijn hierbij de motor voor het realiseren van innovaties.

Uniek aan het Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld. Dit maakt van Thialf een “living lab”, welke als proeftuin en showcase gebruikt kan worden door partners en klanten.  

Door middel van sportinnovaties wil Innovatielab Thialf het schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker maken.

  • Tevens aangesloten bij:

                       

    Sportinnovatorcentra                       Thialf Business Club