Innovatieve producten


 

Coach in Control dashboard

Innovatielab Thialf heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, Fontyshogeschool en Sport Data Valley het eerder ontwikkelde trainingsdashboard doorontwikkeld naar een Coach in Control Dashboard. Met een overview pagina waarop de coach in 1 oogopslag de status van het hele team kan zien en een meer gedetailleerde trainingspagina met details van de laatste training en informatie over de belasting over een zelf geselecteerde trainingsperiode.

Via Sport Data Valley is het Coach in Control dashboard nu de eerste 90 dagen gratis toegankelijk!

Sprint Coach

Sprint Coach is dé tool voor (top)trainers die door middel van realtime data en analyses hun atleten beter willen laten presteren.

Door middel van een live dashboard met de 12 segmenttijden, snelheden en grafieken van iedere rijder kan de trainer exact zijn trainingsplan en effectiviteit van zijn aanwijzingen volgen. Tevens kan de trainer meerdere schaatsers tegelijk volgen en de metingen verrijken door het toevoegen van labels, foto's en video opnames.

Sprint Coach is een initiatief van Innovatielab Thialf, KNSB en Sportunity en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF. Het is de bedoeling om in de toekomst de technologische innovaties ook te gebruiken voor andere ijsbanen en sporten.
Klik hier voor de website over de Sprint Coach 

Trainingsdashboard

Innovatielab Thialf heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en Sport Data Valley een trainingsdashboard ontwikkelt voor de schaatssport.

Zowel interne belasting (hartslag en RPE) als externe belasting (snelheid) worden in het dashboard meegenomen.
Via Sport Data Valley is dit dashboard nu de eerste 90 dagen gratis toegankelijk!

Klik hier voor Sport Data Valley.

Gerelateerde producten:

  • Wellness Questionnaire
  • Trainingsscheduler

Vervolg traject - Coach in control

Performance Tracker

Vergelijk je eigen prestatieontwikkeling met schaatsers die voor jou de top hebben gehaald.

De Performance Tracker is gebaseerd op data uit wetenschappelijk onderzoek*. Hierbij is gekeken naar de topsporters die ooit binnen 110% van het wereldrecord hebben gereden. Van deze topschaatsers zijn de gemiddelde, minimale en maximale prestaties berekend per leeftijdscategorie als percentage van het wereldrecord. Door deze omrekening kunnen de huidige schaatsers zich met de tijden uit het verleden vergelijken. De Performance Tracker is in samenwerking met de Rijksuniversiteit, ISU en Sport Data Valley gemaakt.

Klik hier om naar de Performance Tracker te gaan en jezelf te vergelijken met topschaatsers uit het verleden.

* Stoter, I. K., Koning, R. H., Visscher, C., & Elferink-Gemser, M. T. (2019). Creating performance benchmarks for the future elites in speed skating. Journal of Sports Sciences, 37(15), 1770-1777.

Pacing profiler

Vergelijk je eigen pacing gedrag op de 1500m met topjunioren uit het verleden.

De Pacing profiler is gebaseerd op data uit wetenschappelijk onderzoek*. Hierbij is gekeken naar de top junioren en hoe zij hun 1500m race indelen. De indeling van een race wordt ook wel pacing genoemd en in het schaatsen gemeten door de start- en rondetijden als percentage van de eindtijd weer te geven. Gevonden is dat de beste junioren hun race zo indelen dat ze de een na laatste ronde relatief meer snelheid hebben. In samenwerking met de ISU en Sport Data Valley is er op basis van een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Groningen een Pacing profiler gemaakt. Hiermee kunnen junioren zich vergelijken met de data uit het onderzoek met topjunioren van verschillende leeftijden.

Klik hier om naar de Pacing profiler te gaan en jezelf te vergelijken met topjunioren uit het verleden.

* Wiersma, R.*, Stoter, I. K.*, Visscher, C., Hettinga, F. J., & Elferink-Gemser, M. T. (2017). Development of 1500-m Pacing Behavior in Junior Speed Skaters: A Longitudinal Study. International journal of sports physiology and performance, 12(9), 1224-1231.
* Stoter, I. K., Hettinga, F. J., Otten, E., Visscher, C., & Elferink-Gemser, M. T. (2020). Changes in technique throughout a 1500-m speed skating time-trial in junior elite athletes: Differences between sexes, performance levels and competitive seasons. PLoS ONE, 15(8), e0237331.