Ons Team

Innovatielab Thialf is een netwerkorganisatie met partners uit de sport, de wetenschap en het bedrijfsleven. Onder het dak van Thialf worden experts uit verschillende disciplines samengebracht om te werken aan innovaties in de schaatssport.

Hieronder stellen we ons team en onze experts aan u voor.

Manager

Dr. Inge Stoter

Inge Stoter heeft een achtergrond in de bewegingswetenschappen en is gepromoveerd op het gebied van prestatieontwikkeling in de schaatssport. Sinds 2016 is ze manager van Innovatielab Thialf, waarbij ze continu werkt aan het verbeteren van de schaatsprestatie middels de ontwikkeling van innovatieve producten en wetenschappelijke kennis. Ze zorgt hierbij voor structurele samenwerking tussen wetenschap, sport en het bedrijfsleven op basis van een breed gedragen innovatie agenda. Expertise van Inge Stoter ligt in het verbinden van mensen en organisaties met een gemeenschappelijk doel en het initieren, uitvoeren en praktisch bruikbaar maken van wetenschappelijk onderzoek in het schaatsen.

Experts in de schaatssport

Bjorn de Laat MSc., Embedded Scientist (KNSB)

Bjorn de Laat is een bewegingswetenschapper en sinds 2014 werkzaam als embedded scientist van het Nationale Team Shorttrack (NTS). Voor Innovatielab Thialf halen de embedded scientists van de KNSB de vraag uit de topsport op en zorgen ze voor de inbedding van innovaties. Bjorn de Laat zijn expertise ligt in trainingsmonitoring, prestatietesten, video analyse en sensortechnologie.

Dr. Sander van Ginkel, Embedded Scientist (KNSB)

Sander van Ginkel is gepromoveerd in de moleculaire biologie en heeft zich daarna doorontwikkelt tot inspanningsfysioloog. Sander is werkzaam bij de KNSB als embedded scientist voor de langebaan. Sander geeft daarin direct ondersteuning aan de bondcoaches voor de teamonderdelen en talentontwikkelingsprogramma’s. Voor Innovatielab Thialf halen de embedded scientists van de KNSB de vraag uit de topsport op en zorgen ze voor de inbedding van innovaties. Sander van Ginkel zijn expertise ligt in trainingsmonitoring, prestatietesten en video en data analyse.

Wetenschappelijke experts

 • Dr. ir. Jeroen van der Eb - Expert techniek

  Werkzaam bij: Universiteit Leiden en Sport Data Center

  Werkzaamheden bij innovatielab Thialf: Ontwikkeling en implementatie van (onderdelen van) de meetschaats
  Contactgegevens: jvandereb@gmail.com 
  Klik hier voor persoonlijke pagina 

 • Dr. Matthias Kempe - Expert trainingsmonitoring en big data analyse

  Werkzaam bij: Rijksuniversiteit Groningen en SSIG.

  Werkzaamheden voor Innovatielab Thialf: Inzet en begeleiding studenten die onderzoek doen naar Trainingsmonitoring en het effect van training op de prestatie.
  Contactgegevens: m.kempe@umcg.nl 
  Klik hier voor persoonlijke pagina 

 • Dr. Marije Elferink-Gemser - Expert Talentontwikkeling

  Werkzaam bij: Rijksuniversiteit Groningen en SSIG.

  Werkzaamheden Innovatielab Thialf: Inzet en begeleiding van studenten die onderzoek doen naar talent en prestatieontwikkeling in het schaatsen.
  Contactgegevens: m.t.elferink-gemser@umcg.nl 
  Klik hier voor persoonlijke pagina

 • Dr. Ruby Otter - Expert Trainingsmonitoring

  Werkzaam bij: Hanzehogeschool Groningen

  Werkzaamheden Innovatielab Thialf: Onderzoek naar optimalisatie van de trainingsmonitoring in het schaatsen. Projectleider Coach in Control.
  Contactgegevens: t.a.otter@pl.hanze.nl 
  Klik hier voor persoonlijke pagina 

 • Dr. Stephan van der Zwaard, Expert Data wetenschappen

  Werkzaam bij: Vrije Universiteit van Amsterdam

  Werkzaamheden Innovatielab Thialf: Digitaliseren van de schaatssport
  Contactgegevens:s.vander.zwaard@vu.nl

  Klik hier voor persoonlijke pagina