Op zoek naar de nieuwe ijswetenschapper!

11 september

Samen met Wetsus en Thialf zijn wij op zoek naar een gedreven promotie-onderzoeker die samen met ons de komende 4 jaar onderzoek wil doen naar beter en duurzamer ijs. Heb jij een natuurkundige, technische of chemische achtergrond kijk dan snel op de vacature website van Wetsus.

Binnen het project "Grip op ijs" gaan Thialf, Wetsus en Innovatielab Thialf de komende vier jaar onderzoek doen naar ijskwaliteit. Hoe optimaliseren we de glijweerstand en hoe kunnen we de grip op het ijs aanpassen aan de behoefte van de rijders? Allemaal vragen waar een ijsmeester van Thialf zich dagelijks mee bezig houdt. Ondanks decennia aan ervaring en wereldrecords op laagland blijven er toch wat fundamentele vragen over.

Water en daarmee ijs gedraagt zich namelijk anders dan de meeste stoffen. Daar weet Wetsus, de watercampus van Europa, alles van. Bij Wetsus zijn meer dan 65 PhD-projecten gaande op het gebied van water en waterbehandeling. Met het project "Grip op ijs" willen we daar nog een PhD-student aan toevoegen. Voor het promotietraject zullen we het ijs van Thialf nabootsen in een bak van een vierkante meter, welke op de Watercampus van Wetsus komt te staan. In deze ijsbak kunnen vele gecontroleerde testen uitgevoerd worden, zonder de schaatsers in Thialf daarmee lastig te vallen. Door de samenwerking met Innovatielab Thialf en de ijsmeesters van Thialf kan de relevante kennis direct gebruikt worden in de praktijk.

Door de eigenschappen van ijs beter te begrijpen willen we in de komende jaren niet alleen sneller ijs maken, maar ook onderzoek doen naar duurzamer ijs. Heb jij een natuurkundige, technische of chemische achtergrond en is deze wetenschappelijke uitdaging wat voor jou? Kijk dan snel op de vacature website van Wetsus voor meer informatie en solliciteer voor 13 oktober 2023!

Meer informatie >

Vorige pagina