SportUp geeft de ruimte om het start-up ecosysteem in de sport te versterken

22 juni

Met het gezamenlijke initiatief SportUp Boost wil Innovatielab Thialf een programma uitrollen om een van de lastige stappen van Innovatie te faciliteren; het vermarkten van goede ideeën en prototypes. Vaak blijven teveel innovaties hangen in een prototype- of experimenteer fase, omdat het businessmodel, het team of de waarde propositie onvoldoende is. Met dit programma willen we jonge innovatoren en start-ups ondersteunen in het uitrollen van hun idee naar een rendabel product en succesvol bedrijf.

Dit doen we in een landelijke samenwerking met 3 andere SportUp Boost locaties in Nederland, zodat we in heel Nederland een Boost kunnen geven aan start-ups in de sport. Ook in Papendal (Sportcentrum Papendal), Eindhoven (Orange Sport Forum) en Amsterdam (Amsterdam Institute of Sport Science) zal dit startup ondersteuning programma gelanceerd worden. Daarbij leren we van onze voorganger in België, die al twee jaar een SportUp programma succesvol heeft gedraaid. Ons programma is gemodelleerd op deze ervaring en bestaat uit een ontmoetingsevenement (MeetUp) en een zogenaamd pre-accelletor programma (BoostUp), dit is een onderwijs- en mentoringprogramma om vroege fase startups te helpen hun idee scherper te krijgen. Via deze weg willen we nieuwe ondernemers werven en helpen met het opzetten van een goed businessmodel. Met een goed businessmodel zullen we ze o.a. de weg wijzen naar bestaande start-up of accelerator programma’s passend bij hun product.

Een van die start-up programma’s kan bijvoorbeeld Imec iStart zijn, tevens een kennispartner in het consortium. Daarnaast zullen we vanuit Innovatielab Thialf ook kijken naar aansluiting bij andere Noordelijke initiatieven en de aansluiting bij het landelijke programma van Sportinnovator. 

Vanuit het programma SportUp Boost, mede mogelijk gemaakt door de one single Hub regeling van RvO, willen we een landelijk Start-up programma aanbieden voor de sport met hubs in minimaal 4 regio’s welke gezamenlijk opereren maar ook elk een eigen regionaal karakter mogen hebben. 

Voor het eerste jaar van het project zullen we zoeken naar partners die de ambitie hebben om sport-ondernemerschap in Nederland te ondersteunen en te stimuleren. Mocht dit u of uw bedrijf aanspreken, neem dan contact met ons op. Geïnteresseerd als potentiële ondernemer of start-up? Ook dan horen we graag van je om te kijken hoe we ons programma het beste aan kunnen passen op jouw behoefte. 

Meer informatie >

Vorige pagina