Samenwerking rondom Innovatielab Thialf verankerd in stichting

19 juli

Na een succesvol opstart jaar heeft Innovatielab Thialf een eigen identiteit in de vorm van Stichting Innovatielab Thialf. De stichting is op 19 juli 2017 opgericht door Marc Winters, directeur Thialf, samen met Rinse Bleeker, directeur Sportstad, en Willem Veldman, Directeur Topsport NOORD. Een mooie stap voor Innovatielab Thialf richting een structurele inbedding van sportinnovatie in de schaats- en skeelersport.

Meer dan een jaar lang werken Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD intensief samen aan het opzetten van een structureel Innovatielab, die zich richt op innovaties ter verbetering van de sportprestatie, - beleving en -accommodatie. In augustus 2016 is Inge Stoter als manager aangenomen om het Innovatielab een stabiele plek te geven binnen het ecosysteem van de top- en breedtesport. Met het binnenhalen van de subsidie voor een Sportinnovator centrum en het binden van Innovatiepartners als Imbema B.V., Ziekenhuis Tjongerschans, KNSB en NOC*NSF is er niet alleen binnen, maar ook buiten Heerenveen zeer veel draagvlak gecreëerd voor het initiatief. Als kers op de taart kreeg Innovatielab Thialf voor zijn manier van werken The Innovation Manager (TIM) Award voor meest innovatieve ecosysteem 2017 uitgereikt door CIO magazine.

Dit alles geeft veel vertrouwen in de nieuwe werkwijze van Innovatielab Thialf, waarvan recent de eerste vruchten geplukt werden. De nieuwste innovatie op schaatsgebied, de sprint coach app, verdrijft de stopwatch van de baan en brengt er een mobiele app voor terug. Met dit innovatieve product is Thialf de eerste ijsbaan waar snelheden op 12 segmenten binnen een ronde gemeten kunnen worden. Deze snelheden worden via de app live terug gekoppeld aan coaches, waarmee het schaatsen de eerste stap in het digitale tijdperk heeft gezet.

Kortom, reden genoeg om de succesvolle samenwerking te verankeren in Stichting Innovatielab Thialf. Op 19 juli 2017 heeft Marc Winters, Directeur Thialf, officieel Stichting Innovatielab Thialf opgericht. Hij deed dit samen met Rinse Bleeker, directeur Sportstad Heerenveen, en Willem Veldman, directeur Topsport NOORD, die plaatsnemen in de Raad van Toezicht. Inge Stoter wordt tevens voor het tweede jaar ingezet om Innovatielab Thialf in goede banen te leiden.

Foto: Ondertekening Stichting Innovatielab Thialf: v.l.n.r. Directeur Sportstad Heerenveen (dhr. Rinse Bleeker), Directeur Thialf (dhr. Marc Winters), Directeur Topsport NOORD (dhr. Willem Veldman), Notaris, Manager Innovatielab Thialf (mvr. Inge Stoter), fotografie Martin de Jong.


Vorige pagina