Innovatielab Thialf en Imbema over duurzame samenwerking en innovatie op Sportinnovator Event XL

13 december

Stap af van traditionele sponsoring, zet in op duurzame samenwerking en innovatie. Daarmee wordt het rendement van de samenwerking tussen sport en bedrijfsleven verhoogd.

Zo luidt de call to action van Inge Stoter, manager Innovatielab Thialf en Alexander Bloemers, CEO van de Imbema Groep, gisteren tijdens het Sportinnovator Event XL in Den Haag.

“Als de samenwerking tussen sport en bedrijfsleven verder gaat dan logo’s en business seats, wordt het pas echt interessant”. Dit was één van de constateringen tijdens de duo-presentatie van Inge Stoter en Alexander Bloemers. “Het is van groot belang om te werken vanuit een gedeelde droom en een gezamenlijke visie. Daarnaast is het ook een kwestie van lef om het onbekende pad in te slaan, waarvan de uitkomst niet op voorhand vast staat. De samenwerking wordt effectief als beide organisaties in beweging komen, niet alleen middels het schuiven van geld, maar door inhoudelijk mee te werken aan innovaties.”, licht Alexander de succesfactoren toe.

“Het zou mooi zijn”, vindt Inge als in plaats van traditionele sponsoring een percentage van het sponsorgeld concreet wordt ingezet voor verbetering en innovatie van de sport. Als het over méér gaat dan geld alleen, worden er echt stappen gemaakt. “Wij hebben gemerkt dat als je openstaat voor elkaars perspectief, naar elkaars plannen luistert en elkaar uitdaagt om praktisch samen aan de slag te gaan, je ècht verder komt.”

Sport is een mooie showcase voor bedrijven om innovatie naar buiten te brengen

Tot nu toe werkten Imbema en Innovatielab Thialf onder andere aan de ontwikkeling van het FastIce® systeem een innovatie van de Zamboni® ijsegaliseermachine. Een aantal andere concrete productinnovaties zijn momenteel in ontwikkeling. “Naast de concrete producten heeft de samenwerking er toe geleid dat we elkaars ambassadeurs zijn geworden. Waar mogelijk versterken we elkaars organisaties door elkaar aan te bevelen, kansen te zien en elkaar de bal toe te spelen. Dat is óók winst.”, aldus Alexander Bloemers.  

Vertegenwoordigers van sport, wetenschap en bedrijfsleven deelden gisteren tijdens het Sportinnovator Event XL hun inzichten en best practices. Het Sportinnovator programma kwam mede tot stand op initiatief van het ministerie van VWS en heeft als doel om vertegenwoordigers van wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven bij elkaar te brengen om nieuwe samenwerkingen te stimuleren om rendabele innovaties in de sport te ontwikkelen.Vorige pagina