Innovatielab Thialf succesvol door certificering Sportinnovator

01 oktober

Met een merendeel aan gouden scores op 22 thema’s is Innovatielab Thialf met vlag en wimpel door de certificering van Sportinnovator heen. Samen met elf andere gecertificeerde centra vormt Innovatielab Thialf de kern van het sportinnovator netwerk aangestuurd door het Topteam sport.

Sportinnovator heeft afgelopen jaar een certificeringsprogramma opgesteld waarna verschillende sportinnovatie-centra, zoals Innovatielab Thialf, getoetst zijn. Uit de uitgevoerde analyses volgt een advies voor Sportinnovator om centra wel/niet te koppelen als partner. Wat was het advies dat volgde uit de toetsing bij Innovatielab Thialf? Neem Innovatielab Thialf op als Certified Partner! 

Op de landelijke bijeenkomst voor sportinnovator nam Innovatielab Thialf het certificaat voor Certified Partner van Sportinnovator in ontvangst. Harry van Dorenmalen, voorzitter Topteam Sport, over de gecertificeerde Sportinnovator-Centra:

"We hebben inmiddels een netwerk van 12 Sportinnovator-centra. Dit netwerk is werkelijk uniek in de wereld. Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken. Elk Sportinnovator-centrum heeft zijn eigen expertise."

Innovatielab Thialf is het innovatiecentrum voor de schaats- en skeelersport en wordt in het rapport geprezen om de sterke aansluiting met de sport en wetenschap. Innovaties zijn duidelijk gedreven door praktijkgerichte vraagstukken, welke gekoppeld worden aan wetenschappelijke expertise van verschillende universiteiten. Verder heeft Innovatielab Thialf hoog gescoord op de organisatie structuur en de aansluiting bij relevante partners uit de sport, wetenschap en het bedrijfsleven.

Met Innovatielab Thialf zijn nog elf andere centra gecertificeerd. Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van Sportinnovator.

Foto v.l.n.r. Maurits Hendriks (lid Topteam Sport), Inge Stoter (manager Innovatielab Thialf) en Harry van Dorenmalen (voorzitter Topteam Sport).


Vorige pagina