Studenten

 • Gerlijn Nolle

  Ik volg de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit in mijn tweede leerjaar en loop stage bij de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van augustus 2022 t/m februari 2023.

  Onderzoeksproject: Het doel van mijn project is het inzicht geven in de prestaties van shorttrackers tijdens trainingen: wie is er in vorm? Dit zal ik doen aan de hand van hun rondetijden in gestandaardiseerde trainingsvormen. Op deze manier hoop ik meer inzicht te kunnen geven in de progressie van de atleten gedurende het seizoen.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Lisa Zhang

  Ik zit op de Hanzehogeschool in Groningen en zit in mijn laatste jaar Sportkunde. Mijn afstudeerstage volg ik bij het Innovatielab Thialf van september 2022 tot en met mei 2023.

  Onderzoeksproject: Ik loop stage bij Development Fryslân Team waar ik de coach ga ondersteunen in het fitter maken van de sporters door middel van trainingsmonitoring. Er wordt een werkwijze vormgegeven voor de coach en deze werkwijze wordt geautomatiseerd en geïmplementeerd.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina

 • Friso Van Der Bijl

  Ik zit in het derde jaar van mijn bachelor bewegingswetenschappen op Rijksuniversiteit Groningen. In dit jaar doe ik als minor een academische opdracht bij het Innovatielab Thialf, lopend van september 2022 tot eind februari 2023.

  Onderzoeksproject: Binnen het Innovatielab zal ik mijn opdracht uitvoeren bij team Wadro, het KNSB talent team noord shorttrack. Hier worden apps als trainingspeaks en smartabase gebruikt om de trainingslog en lichamelijke/fysieke staat van de sporters bij te houden. Mijn doel in dit schaatsseizoen is om het gebruik van deze apps te verbeteren. Zo kan de trainer met hulp van de output van deze apps trainingsarbeid per sporter aanpassen, zodat de sporters de trainigsarbeid krijgen die bij hun fysieke capaciteiten passen. Hiernaast zal ik naast de baan staan om tijdens trainingen en video’s van de schaatsers te maken, zodat zij tijdens trainingen hun techniek kunnen zien.

   

 • Froukje Sliedrecht

  Hoi! Ik ben Froukje en ik zit in het tweede jaar van de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerproject en loop hiervoor stage van september 2022 t/m mei 2023.

  Onderzoeksproject: Ik loop stage bij de krachttrainingen van drie selectiegroepen: de KNSB Talent Team Noord Shorttrack, KNSB Talent Team Noord Lange Baan en de junioren van Gewest Fryslân. Explosiviteit en kracht zijn erg belangrijk voor een schaatser. Elke krachttraining worden er dan ook sprongtesten gedaan. Tijdens mijn afstudeerstage ga ik de uitslagen van de sprongtesten en de tijden van de schaatser op het ijs relateren aan het krachtprogramma dat op dat moment wordt gevolgd. Op deze manier krijgen we een beter inzicht in de effectiviteit van het krachtprogramma. Ook zal ik tijdens sprongtesten en trainingen op het ijs spieractiviteit gaan meten middels EMG. 

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina

 • Bram Schols

  Ik volg de bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit in mijn laatste jaar en ik loop stage van augustus 2022 t/m maart 2023.

  Onderzoeksproject: Ik loop stage bij team IKO, een van de merkenteams in het langebaanschaatsen. Ik ondersteun team IKO tijdens de ijstrainingen door het filmen van hun trainingen en deze beelden live af te spelen langs de baan. Ook ondersteun ik de embedded scientist van de KNSB met het organiseren van het filmen bij topwedstrijden in Thialf. Daarnaast ga ik voor mij academische opdracht de eerste 100m van een 500m analyseren op basis van transponderdata en videobeelden.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina

 • Babet Bekhuis

  Hee! Ik ben Babet en zit in mijn vierde jaar van de bachelor Sportkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben momenteel aan het afstuderen en loop hiervoor stage bij het Innovatielab Thialf, van september 2022 t/m mei 2023.

  Onderzoeksproject: als toekomstige sportkundige is het mijn doel om de wetenschap naar de praktijk te brengen. Ik doe onderzoek naar het aanbieden van een adviesrapport als toevoeging op de talenttesten. Ook houd ik me bezig met het opzetten van een businessmodel voor het aanbieden van de talenttesten en de daarbij behorende wetenschappelijke kennis aan de klant.

  Daarnaast houd ik de social media, de website en de nieuwsbrief bij, en organiseer ik maandelijks de studentenbijeenkomst.  

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina 

 • Isabella Waaijer

  Ik studeer Biomedical Engineering aan de University of Twente. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn master en mijn stage voer ik uit bij de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van augustus 2022 t/m maart 2023.

  Onderzoeksproject: Ik help 6 dagen per week de Embedded Scientist van het NTS met de dagelijkse monitoring van de schaatsers, filmen van de training en het verwerken van de data. Daarnaast zal ik mij vooral bezighouden met de analyses van de hartslag data van alle sporters tijdens een shorttrack training. Met behulp van deze analyses kan ik de coach feedback geven over welke atleten goed herstellen en welke atleten er in “vorm” zijn.

 • Ragnhild Maarleveld

  Hallo, Mijn naam is Ragnhild(ranjild). Ik ben 2e jaars masterstudent Biomedical Engineering aan de TU Delft en doe mijn stage bij Innovatielab Thialf.

  Onderzoeksproject: tijdens mijn stage ben ik praktisch bezig met het ondersteunen van het KNSB Talentteam Noord langebaan met behulp van videoanalyse. Daarnaast doe ik onderzoek naar sportspecifiekheid van de krachttrainingen en krachttesten van het team met betrekking tot het schaatsen. Hiervoor zal ik electromyografie(sEMG) van meerdere spieren tijdens verschillende oefeningen meten en analyseren. Daarnaast implementeer ik in Thialf eerder gemeten kinematica en krachtdata in een spierskeletmodel om zo vergelijkingsmateriaal te verkrijgen.

  Klik hier voor mijn persoonlijke pagina