Studenten

 • Anne Mauritz

  Hoi, Ik ben Anne en zit in het tweede jaar van de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerproject en loop hiervoor stage bij Innovatielab Thialf.

  Onderzoeksproject: Voor mijn stage loop ik mee met de krachttrainingen van drie teams; KNSB Talent Team Noord Lange Baan, KNSB Talent Team Noord Shorttrack and Development Teams Friesland. Zes keer per jaar worden er krachttesten afgenomen bij de schaatsers. Met deze gegevens ga ik normwaardes berekenen voor getalenteerde schaatsers. Dit kan gebruikt worden om te zien waar een atleet staat qua kracht ten opzichte van zijn/haar leeftijdsgenoten.

 • Kim Tijhuis

  Hoi! Ik ben Kim en ik zit in het derde jaar van de bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Als minor loop ik stage bij het Innovatielab in Thialf in de periode van september 2023 tot eind februari 2024.

  Ik loop stage bij team IKO, een van de merkenteams in het langebaanschaatsen. Tijdens ijstrainingen ondersteun ik team IKO door het filmen van hun trainingen en deze beelden live af te spelen langs de baan. Daarnaast zorg ik dat de beelden na de training door de schaatsers bekeken kunnen worden. Verder zal ik voor mijn academische opdracht aansluiten bij het onderzoek van Daphne en Floor, waarbij ik ga helpen bij het analyseren van de geschoten filmbeelden van de schaatsers.

 • Carmen van der Peet

  Hoi! Mijn naam is Carmen en ik zit in mijn tweede jaar van de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik doe dit jaar mijn afstudeerproject, waarbij mijn afstudeerstage duurt van augustus 2023 t/m maart 2024.

  Tijdens mijn afstudeerstage bij de NTS en KTT Noord shorttrack houd ik mij bezig met tactiek in shorttrack. Hierbij ondersteun ik de coaches door tactische analyses te maken tijdens of direct na de races met behulp van een tagging tool. Deze tactische analyse kunnen de coaches gebruiken in hun feedback naar atleten, waarbij ik bijdraag aan de tactische ontwikkeling van de atleten. Daarnaast gebruik ik deze data voor het beantwoorden van mijn onderzoeksvraag voor mijn master afstudeerproject.

   

 • Marije Palma

  Hoi! Ik ben Marije en zit in mijn vierde jaar van de bachelor Sportkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerproject en loop hiervoor stage bij Innovatielab Thialf, van september 2023 t/m mei 2024.

  Onderzoeksproject: Voor mijn onderzoeksproject loop ik stage bij Development Team Fryslân en KNSB Talent Team Noord waarbij ik beide teams ondersteun met video en monitoring. Daarnaast ben ik voor mijn onderzoek bezig met het optimaliseren van het monitoren van de variabele; menstruatie zodat deze variabele standaard kan mee worden genomen in de trainingsmonitoring.

   

 • Susan van der Stoop

  Hi, ik ben Susan en zit in het laatste jaar van de master Sport Science en het eerste jaar van de master Business Administration. Ik ben momenteel bezig met afstuderen en loop hiervoor stage bij de KNSB van april 2023 tot en met december 2023.

  Onderzoeksproject: Met een achtergrond in twee verschillende masteropleidingen, ben ik op zoek naar een boeiende synergie tussen wetenschap en de praktijk. Gedurende het eerste deel van mijn stage lag de nadruk op het coördineren en organiseren van de KNSB Talentdagen. In het tweede deel van mijn stage maak ik deel uit van het team van de Embedded Scientist voor de talentteams shorttrack. Hierbij concentreer ik me op het ontwikkelen van een talentprofiel voor de shorttrackers, gebaseerd op de gegevens verzameld tijdens de talentdagen. Mijn rol omvat het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen om het potentieel van opkomende talenten te maximaliseren.

   

   

   

 • Jorik van den Broek

  Ik volg de bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik zit in de laatste fase en ik doe voor mijn minor een academische opdracht bij de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van augustus 2022 tot en met maart 2023.

  Ik help mee met het filmen van de ijstrainingen bij de NTS. Naast het filmen maak ik analyses van de trainingen d.m.v. rondetijden, hierdoor krijgen de coaches een beter beeld hoe hard er gereden wordt tijdens trainingen. Ook wil ik de key-trainingen gaan valideren, dit zijn trainingen die bedacht zijn door de coaches om de conditie van de atleten bij de houden over de jaren. Maar zeggen deze key-trainingen wat over de prestaties die de atleten leveren op wedstrijden?

 • Seph Renes

  Hoi, mijn naam is Seph en ik volg de opleiding Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment zit ik in mijn laatste studiejaar. Ik loop stage bij het KNSB Talent Team (KTT) Shorttrack Midden-Oost in Utrecht van september 2023 tot en met januari 2024.

  Onderzoeksproject: Het project bestaat uit twee doelen. Als eerste doel wordt er met behulp van basisgegevens verkregen uit Kinovea meetapparatuur, een analyse gedaan naar verschillende parameters in een relay. Hierbij wordt specifiek gefocust op de snelheid en versnelling voor en na de duwfase. Het tweede doel van dit project is gericht op de ontwikkeling van een feedbackinstrument, die de gevonden snelheden en versnellingen duidelijk en overzichtelijk kan weergeven in een datavisualisatie.  

 • Daphne Harmsen

  Hey! Ik ben Daphne en ik zit in het tweede jaar van de master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerproject en loop ik stage van september 2023 t/m maart 2024.

  Onderzoeksproject: tijdens mijn stage ondersteun ik de langebaan selectie C-junioren van Gewest Fryslân en het talenteam van Team Frysk door het maken van videobeelden tijdens de trainingen. Bij de senioren wordt er al veel gewerkt met videoanalyse, maar bij de junioren is dit nog niet vanzelfsprekend. Ik ga kijken in hoeverre we videoanalyse al toe kunnen passen bij de junioren.

  Daarnaast werk ik mee aan het Triple-S (Speed, Skating, Skills ) onderzoek waarin onderzoek wordt gedaan naar het aanleren van nieuwe schaats skills bij talentvolle junioren. Hierbij focus ik mij met name op zelfregulatie.

   

 • Laura Pikkaart

  Hoi! Mijn naam is Laura en ik volg mijn afstudeerstage van de master Sport Science bij Thialf. Ik loop stage van september 2023 t/m mei 2024.

  Onderzoeksproject: ik doe onderzoek naar de start van de 500m in het langebaanschaatsen. Met een laserapparaat meet ik de schaatsers en uit deze data halen we informatie over hun snelheid en versnelling tijdens de start. Naast dit onderzoek ondersteun ik Sander van Ginkel, Embedded Scientist van de KNSB, met het organiseren en uitvoeren van de videoanalyse tijdens de topwedstrijden in Thialf.

 • Iris Wilting

  Hoi! Ik ben Iris en ik zit in mijn laatste jaar van de bachelor Mens en techniek| bewegingstechnologie. Deze opleiding volg ik aan de Haagse hogeschool. Momenteel loop ik stage bij het KNSB Talent Team (KTT) shorttrack Midden-Oost in Utrecht van augustus 2023 t/m januari 2024.

  Onderzoeksproject: Mijn project bestaat uit twee doelen. Het eerste doel bestaat uit het meten en analyseren van de snelheid en versnelling voor en na de duw fase van een relay. Het tweede doel bestaat uit het ontwikkelen van een feedbackinstrument dat duidelijk en overzichtelijk de gevonden snelheden en versnellingen kan weergeven. Hiernaast ondersteun ik ook het KTT Midden-Oost door alle trainingen te filmen. De schaatsers kunnen deze video's dan na de training zelf terug kijken.