Talent Experience

De Talent Experience zijn op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde testen om onder andere de sprongkracht, sprintvermogen, lenigheid en lichaamsverhouding te bepalen. Deze testen zijn door de Rijksuniversiteit Groningen jarenlang afgenomen bij talentvolle schaatsers tussen de 12 en 18 jaar. Velen van hen hebben nu de nationale top of zelfs de wereldtop gehaald! 

De testresultaten van de talenten die de top hebben gehaald zijn zeer interessant voor aanstormende talenten, zodat ze hun eigen resultaten kunnen vergelijken met die van hun succesvolle voorgangers. Hiervoor is geen schaatservaring nodig, maar kan voor de kinderen net die extra stimulans geven om lid te worden van een vereniging.

Innovatielab Thialf wilt samen met Thialf de Talent Experience aanbieden aan de kinderen die mee hebben gedaan aan schoolschaatsen. Deze experience wordt dan direct gekoppeld aan een proeftraining bij een vereniging het dichtstbij de kinderen in de buurt. Op die manier verlaagt het de drempel voor de kinderen om lid te worden van een vereniging.

Het komende jaar wordt er samen met de verenigingen geëxperimenteerd of dit de doorstroom van schoolschaatsen naar de vereniging kan vergroten. 

 • In het kort

  Start 1 november 2016
  Status Afgerond 2018
  Doel Het hoofddoel is het meetbaar maken van schaatspotentie voor kinderen onder de 18 jaar.

   

 • Meer informatie?

  Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond dit project via ons twitter account @innovatiethialf