Computable Award voor eerste stap digitalisatie schaatssport!

02 november

Dinsdagavond 30 oktober waren de jaarlijkse Computable Awards van vakblad Computable. Hierbij heeft KPN de eerste prijs gewonnen met ons gezamenlijke project rondom de digitalisatie van de schaatssport!

De eerste prijs werd gewonnen in de categorie ‘Service integrator van het Jaar’ dankzij een sterke samenwerking van KPN met Innovatielab Thialf, Sportunity, Rijksuniversiteit Groningen en KNSB. Het gaat om de inzet van de Data Services Hub (DSH) van KPN voor het fandashboard, waarbij op basis van snelheidsgrafieken real-time voorspellingen gedaan werden voor de eindtijd van een wedstrijd. In de toekomst wil Innovatielab Thialf ervoor zorgen dat er meer prestatievariabelen zoals hartslag, slagfrequentie en houding gekoppeld kunnen worden aan snelheid. De DSH van KPN kan de real-time koppeling van verschillende datastromen mogelijk maken en tevens op een betrouwbare manier de verbinding maken met wetenschappers aan de ene kant en app-ontwikkelaars aan de andere kant.

Vorig jaar tijdens het KPN NK Allround & Sprint was de eerste live demonstratie van het Thialf fandashboard. Deze showcase waar KPN, de KNSB, Sportunity, Rijksuniversiteit Groningen en Innovatielab Thialf aan hebben gewerkt laat zien dat het mogelijk is om met de sport, de wetenschap en het bedrijfsleven tegelijkertijd te werken aan één gezamenlijk doel middels één infrastructuur.  

Deze live demonstratie van het Thialf fandashboard gaf al de bevestiging dat het fandashboard een groot succes is. En met het behalen van de Computable award wordt nog eens bevestigd dat we op de goede weg zijn rondom de digitalisatie van de schaatssport!

Meer informatie over het project rondom de digitalisatie in de schaatssport is te vinden op:

http://innovatielab.thialf.nl/projecten/digitalisatie-schaatssport

 

 

 


Vorige pagina